Άγιος Πολύκαρπος Μενεμένης Θεσσαλονίκης

Άγιος Πολύκαρπος

Άγιος Πολύκαρπος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Βαρνάβας, στα πλαίσια της ποιμαντικής φροντίδας και Αγάπης του, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευσεβών Χριστιανών της περιοχής της Μενεμένης, κάτω από τις γραμμές των τρένων και στην ευρύτερη περιοχή της οδού Μοναστηρίου, αλλά και της περιοχής Καζαντζάκη και μετά από αίτημα των κατοίκων και την σύμφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ίδρυσε την ενορία του Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης επισκόπου Σμύρνης.

Τα εγκαίνια του Ιερού παρεκκλησίου του Αγίου μας έγιναν από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας τον Απρίλιο του 2009 και το κτίριο, όπου βρίσκεται και φιλοξενείται προσωρινά ο Ιερός Ναός του Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης είναι του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει μέχρι σήμερα δύο φάσεις ανακαίνισης του υπάρχοντος κτιρίου προς καλύτερη εξυπηρέτηση των ευλαβών χριστιανών της ενορίας μας και πλέον από τον Ιανουάριο του 2014 και με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μας λειτουργεί κανονικά ως Ιερός Ναός επ’ ονόματι ως Ιερός Ναός Αγίου Πολυκάρπου.

Παράλληλα συνεχίζεται και η προσπάθεια για την ανέγερση του καινούριου Ιερού Ναού (έναντι ξενοδοχείου Grand Hotel Palace) στην οδό μοναστηρίου.

Η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου, επισκόπου Σμύρνης στις 23 Φεβρουαρίου κάθε έτους.

Ο Άγιος Πολύκαρπος είναι πολύ θαυματουργός και οι πιστοί χριστιανοί επικαλούνται την μνήμη προς ίασιν ψυχής τε και σώματος

Επίσης στον χώρο στάθμευσης πλησίον του Ιερού μας Ναού και δίπλα στην οδό Μοναστηρίου βρίσκεται και το Ιερό μας Παρεκκλήσιον του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος (προστάτου των τέκνων και των νηπίων).

Η μνήμη του Αγίου Στυλιανού τιμάται στις 26 Νοεμβρίου κάθε έτους.

Κατά καιρούς ο ναός μας έχει φιλοξενήσει πολλά χαριτόβρυτα λείψανα Αγίων της Εκκλησίας μας τα οποία έχουν τεθεί σε προσκύνηση προς το Χριστεπώνυμο πλήθος.

Προϊστάμενος και εφημέριος του Ιερού Ναού είναι ο π. Στυλιανός Χαρπαντίδης

“Άγιε του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών….”

Βίος Αγίου Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης

Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως Άγιος Πολύκαρπος Μενεμένης Θεσσαλονίκης