Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης

Δελτίο Τύπου
Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Πολυκάρπου επισκόπου Σμύρνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Νάκος, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου των πρώτων χριστιανικών χρόνων, παρουσιάζοντας το παράδειγμα ομολογίας και πίστεως που δίδει με τη βιοτή του.

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου Πολυκάρπου, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της πανηγύρεως, τον ιερέα και τους συνεργάτες του Ιερού Ναού, το παρόντα Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, τους εκπροσώπους του Στρατού και της Αστυνομίας και κυρίως τον πιστό λαό του Θεού που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό.

 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
πηγή imnst,gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.