Κυριακή της Ορθοδοξίας 08-03-2020

Σήμερα σε ολόκληρη την ορθοδοξία εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας,

Πανηγυρίζει σήμερα Λαμπρά η εκκλησία μας την αναστήλωση των Ιερών εικόνων που έγινε από την αυτοκράτορα Θεοδώρα & την 7η Οικουμενική Σύνοδο.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε για τη σημερινή ημέρα είναι ότι εμείς οι Ορθόδοξοι όταν προσκυνάμε τις εικόνες, δεν προσκυνάμε το ξύλο και τα υλικά που είναι φτιαγμένη η εικόνα δεν είμαστε είδωλο λάτρες, αλλά προσκυνάμε και αποδίδουμε σεβασμό σε αυτό που απεικονίζει η εικόνα ή το Ιερό λείψανο κάποιου Αγίου της Πίστεως μας, θυμόμαστε τους αγώνες που έκαναν και την αγάπη που είχαν οι Άγιοι μας για τον Χριστό μας και τα ιερά τους λείψανα που μυρίζουν και ευωδιάζουν είναι η απόδειξη αυτής της Αγιότητας.

Αποδίδουμε λοιπόν σεβασμό προσκυνώντας τα αυτά , το ίδιο και τις ιερές εικόνες ,γι αυτό τον λόγο εορτάζουμε και σήμερα την Αναστήλωση τους.

Έτσι λοιπόν σήμερα και στο δικό μας ναό , εορτάσαμε πανηγυρικά αυτήν την ημέρα, όπου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας κάναμε και την Ιερά λιτάνευση των εικόνων πέριξ του Ιερού Ναού.

Επίσης σήμερα μέσα στη χαρά της πανηγυρικής ημέρας ο πατήρ Στυλιανός προϊστάμενος του ναού κέρασε ένα καφέ σε όλους τους συνεργάτες του ναού που διακονούν σε διάφορα διακονήματα όλα αυτά τα χρόνια αφιλοκερδώς στο ναό μας, για να τους ευχαριστήσει, ενώ το βράδυ μετά τον Β κατανυκτικό εσπερινό τον οποίον έκανε ο πατήρ Κωνσταντίνος Χατζηαγγελίδης εφημέριος του ιερού ναού Αναστάσεως του κυρίου Αμπελοκήπων (πρώην στρατόπεδο) ακολούθησε ομιλία από τον ίδιο και και οι κύριες της Διακονίας μετά το πέρας της ακολουθίας πρόσφεραν σε όλον τον κόσμο ένα ζεστό τσάι & κέρασμα.

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλό υπόλοιπο στον πνευματικό μας αγώνα και καλό υπόλοιπο σαρακοστής.

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφικά στιγμιότυπα της ημέρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.