Κυριακή της Ορθοδοξίας 2021

                                                        Κυριακή της Ορθοδοξίας

 Η Εκκλησία μας εορτάζει σήμερα την Κυριακή της Ορθοδοξίας με ιδιαίτερη λαμπρότητα

 

Στον Ιερό Ναό μας  μέσα σε παράξενα συναισθήματα ,αλλά  και κάτω από πρωτόγνωρες καταστάσεις, τιμήσαμε σήμερα 21/3/2021 Ημέρα Κυριακή ,αυτήν την μεγάλη ημέρα της Ορθοδοξίας και της Αναστηλώσεως των Ιερών εικόνων & των Λειψάνων της Πίστεως μας .  

Ο Πατέρας Στυλιανός  με πόνο ψυχής απηύθυνε λίγα λόγια αγάπης και συμπαράστασης στους πιστούς που παρόλο τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ήταν από πολύ νωρίς έξω από τον Ιερό ναό με εικονίσματα στα χέρια ,μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, όλοι μαζί μια αγκαλιά με ακλόνητη Πίστη στον Θεό.

Κυριακή της Ορθοδοξίας
Το γεγονός αυτό μάς κάνει όχι μόνο να χαιρόμαστε και να δοξάζουμε το Θεό, αλλά ενδεχομένως και να απορούμε. Για ποιο λόγο άραγε τοποθετείται μια τόσο μεγάλη και χαρμόσυνη εορτή κατά την πένθιμη και κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, και μάλιστα τιμητικά κατά την πρώτη Κυριακή της; Δεν θα ήταν άραγε καλύτερα να εορταζόταν την ημέρα αυτή κάποιος μεγάλος ασκητής της Εκκλησίας μας, για να μας διδάσκει με τη βιοτή του ‘την τρίβον’ της ασκήσεως ‘την όντως ευθείαν’, και συγχρόνως να μας εμπνέει, αλλά και να μας ταπεινώνει, με τα ασκητικά του κατορθώματα; Η απάντηση στο ερώτημα είναι προφανώς αρνητική.
 
Οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας, οι τα πάντα καλώς διαταξάμενοι, αποφάσισαν διαφορετικά και τούτο διότι γνώριζαν ότι τα ανθρώπινα έργα της ασκήσεως και της αγάπης μάς ενώνουν με το Θεό εφόσον παραμένουν θεμελιωμένα στο αρραγές θεμέλιο της πίστεως και αμόλυντα από το μικρόβιο των αιρέσεων. Η πίστη αποτελεί το θεμέλιο της άσκησης και της αρετής. Και η αληθινή πίστη δεν μπορεί να είναι παρά ορθόδοξη πίστη.
 
Ακολουθεί οπτικοακουστικό αλλά και φωτογραφικό υλικό της ημέρας 

 

https://www.facebook.com/stylianos.charpantidis/videos/4169415289757188

https://www.facebook.com/stylianos.charpantidis/videos/4169447436420640

 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.