Α) Κατανυκτικός Εσπερινός – Εσπερινός της Συγνώμης.

Καλή Σαρακοστή – Καλό Πνευματικό αγώνα
σε όλο τον κόσμο.
 
Λέει κάποτε στο γεροντικό, ο διάβολος εμφανίστηκε σε έναν ηγούμενο και του λέει: “Όλη την ημέρα καταφέρνω να κάνω τους μοναχούς σου να τσακώνονται στις δουλειές.” Φαίνεται ήταν λίγο απρόσεκτοι στον τομέα αυτό και υπήρχε μια φιλονικία. “Και εκεί”, λέει, “που είμαι έτοιμος να τους διαλύσω όλους” -γιατί, σίγουρα, σε μια αδελφότητα μοναστική αν φιλονικούν θα διαλυθούν, σε ένα σπίτι άμα τσακώνονται θα διαλυθούν, σε μια δουλειά άμα τσακώνονται θα διαλυθούν, φυσικό είναι- και λέει: “Εκεί που είμαι έτοιμος να τους διαλύσω όλους, δυστυχώς, κάθε βράδυ μού χαλούν τις δουλειές μου! Μου χαλούν τα δίχτυα και τις παγίδες μου!” Του λέει ο γέροντας: “Πώς σου τα χαλούν;” Του λέει: “Διότι κάθε βράδυ βάζουν όλοι μετάνοια και λένε: συγχωρέστε με! Ό,τι έγινε σήμερα, συγχωρέστε με!”.
π. Αθανάσιος Μητρ. Λεμεσού
 
Στον Ιερό Ναό μας του Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης τελέσαμε σήμερα το απόγευμα τον Α) Κατανυκτικό εσπερινό η τον Εσπερινό της Συγνώμης.
Στο τέλος του εσπερινού ο Πατήρ Στυλιανός πρώτος έβαλε μετάνοια στην  εικόνα του Ζοωδότου Χριστού εν συνεχεία στην Ιερά εικόνα της Αγίας Ζώνης και αμέσως μετά στον Ιεροψάλτη του  ναού ,στους εκκλησιαστικούς επιτρόπους τις κυρίες της διακονίας και τέλος σε όλο το εκκλησίασμα .
καθε απόγευμα όλη την μεγάλη Τεσσαρακοστή θα τελούντε οι διετεταγμένες Ιερές ακολουθίες πρωί & απόγευμα

 

  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.