Λίγες σκέψεις για τις Άγιες ήμερες που θα έρθουν

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ο εσπερινος της συγχωρησεως«Η Εκκλησία με τρόπο σοφό και απολύτως ψυχολογημένο, μάς ετοιμάζει για την είσοδό μας στη Μεγάλη Σαρακοστή και την εντατικοποίηση του πνευματικού μας αγώνα.

Την εβδομάδα που μας πέρασε η εκκλησιά μας  προέβαλε  Την  Κυριακή των Απόκρεω, οι άγιοι Πατέρες θέτουν ενώπιον μας το εσχατολογικό γεγονός της Δευτέρας Παρουσίας.

Στην τελική Κρίση το κριτήριο θα αποτελεί μόνον η φανέρωση της αγάπης στα πρόσωπα των αδελφών μας των πονεμένων και περιθωριοποιημένων» .

και η Κυριακή που θα έρθει ,( Κυριακή της Τυρινής ) το απόγευμα η Αγία μας Εκκλησία ,θα μας καλέσει στον( Α ) κατανυκτικό Εσπερινό , η Αλλιώς στον εσπερινό της Συγχωρήσεως   

Oι κατανυκτικοί Εσπερινοί τελούνται κάθε Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Το απόγευμα της Κυριακής της Τυροφάγου τελείται ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγνώμης.

Κατανυκτικός λέγεται, διότι ψάλλονται κατανυκτικά τροπάρια από το Τριώδιο, που το περιεχόμενό τους διαποτίζεται από βαθιά συναίσθηση της αμαρτωλότητας, πένθος, συντριβή, μετάνοια και θερμή ικεσία για άφεση αμαρτιών.

Εσπερινός Συγνώμης λέγεται, αυτός μόνον, από τους κατανυκτικούς, διότι στο τέλος της ακολουθίας ο λαός ασπάζεται το Ευαγγέλιο ζητώντας από τον Ιερέα συγγνώμη και στη συνέχεια και μεταξύ τους, ώστε συχωρεμένοι να αρχίσουν τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Πρόκειται για μια ωραία συνήθεια, που διατηρείται σε πολλές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Γι αυτό τον λόγο στην ενορία μας το Απόγευμα 1/3 και ώρα  5.30 μ.μ ,θα κάνουμε και εμείς τον Εσπερινό της Συγχωρήσεως και σας παρακαλώ  και σας προσκαλώ  όλους ,συνεργάτες ,διακονητές αλλά και όλο το ευσεβές ποίμνιο να έρθετε να συχωρεθούμε, για να μπορέσουμε όλοι  μαζί  να εισέλθουμε στο  στάδιο της Μεγάλης Σαρακοστής  

με Αγάπη  Χριστού  π.Στυλιανός Χαρπαντίδης 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.