28η Οκτωβρίου 2020 – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – Εορτή της Αγίας Σκέπης

Αγαπητά μου παιδιά σήμερα γιορτάζει η Αγία μας εκκλησία μία διπλή εορτή και θεολογικής αλλά και Εθνικής σημασίας θεολογικής διότι εορτάζουμε την Αγία σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου της κυρίας Θεοτόκου της υπέρμαχος Στρατηγού του έθνους που πάντοτε η Παναγία μας σκεπάζει την Ελλάδα.

Εορτάζουμε όμως και την εθνική εορτή και την επέτειο μνήμης του έπους του 40 θυμάται λοιπόν σήμερα η εκκλησία μας όλους αυτούς τους οποίους πίστεψαν……. Σε πατρίδα σε θρησκεία οικογένεια αγάπησαν όσο ποτέ άλλοτε τον Θεό αλλά και την πατρίδα και δεν δίστασαν να υπερασπιστούν μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός τους όταν αυτό παρέστη ανάγκη και να αγωνιστούν ταυτόχρονα για την Ελευθερία……. Της πατρίδος

Για αυτό λοιπόν και εμείς οφείλουμε σήμερα να μιλήσουμε στα παιδιά και τα εγγόνια να θυμηθούμε και εμείς και να αποδώσουμε φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους που έχυσαν το αίμα τους και να βροντοφωνάξουμε σε όλους ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει οι Έλληνες δεν φοβούνται γιατί πιστεύουν στο Θεό γιατί….. Έχουν δίπλα τους την μάνα Παναγία και τη σκέπη της και φυσικά η παρέλαση που ακυρώθηκε φέτος λόγω του κορωνοϊού ……. Μας πεισμώνει περισσότερο μας τονώνει το ηθικό περισσότερο και λέμε ζήτω το Έθνος, χρόνια πολλά Ελλάδα.
 
Αν θέλουμε να να πέφτουν οι ήρωες του 40 πρέπει και εμείς να γίνουμε συνεχιστές του δικού τους οράματος να πιστέψουμε χωρίς φόβο στο Θεό και να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας οπότε αυτό χρειαστεί.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.