Λίγα λόγια για την Αγία Άννα

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

Η Αγία Άννα ήταν η μητέρα της Παναγίας.Κοίμηση της Αγίας Άννας: Γιορτή στις 25 Ιουλίου - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE Με θαύμα που τους το ανάγγειλε άγγελος έγινε μητέρα σε ηλικία 70 ετών. Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τρεις φορές την Αγία Άννα τον χρόνο.Τον 5ο αιώνα η αυτοκράτειρα Ευδοξία ανήγειρε ναό προς τιμήν της στα Ιεροσόλυμα, όπου γεννήθηκε η Άννα. Το 550 ο Ιουστινιανός ίδρυσε ναό στην Κωνσταντινούπολη προς τιμήν της Αγίας Άννας.
 
Το όνομά της, Άννα ίσως προφερόταν με Χ από το εβραϊκό Χάννα που σημαίνει, εύνοια, χάρη. Ήταν θυγατέρα του Ματθάν από τη φυλή Λευὶ και της Μαρίας. Είχε δύο αδελφές, τη Μαρία και την Σοβή, μητέρα της Ελισάβετ, η οποία γέννησε τον Ιωάννη τον Πρόδρομο.
Η Άννα παντρέυτηκε τον Ιωακείμ που ήταν από την φυλή του Ιούδα.

Κατοικούσαν κοντά στην κολυμβήθρα της Βηθεσδά στα Ιεροσόλυμα. Αλλά ο Ιωακείμ και η Άννα δεν είχαν παιδιά και τα δώρα των άτεκνων δεν τα δέχονταν στο Ναό.
Με τη ντροπή της ατεκνίας η Αγία Άννα παρακαλούσε το Θεό να αποκτήσει παιδί. Επιτέλους η στείρα Άννα γερόντισσα πιά, αποκτά το πολυπόθητο παιδί την Μαρία.

Ο Ιωακείμ και η ΆνναΑΓΙΑ ΑΝΝΑ : Κοράνι , βίος , ιστορία , θαύματα για τη μεγάλη γιορτή της  Ορθοδοξίας | Προσευχή, Χριστιανοί, Θαύμα εκπληρώνουν το τάμα τους στο Θεό προσφέροντας την τριών χρόνων κόρη τους στο Ναό, ως αφιέρωμα στο Θεό. Ο Ιωακείμ πέθανε οκτώ χρόνια από τα Εισόδια της κόρης του Μαρίας σε ηλικία 92 ετών, η δε Άννα 11 μήνες μετά τον θάνατο του Ιωακείμ, σε ηλικία 83 ετών. Άρα την Θεοτόκο απέκτησαν σε ηλικία 80 ετών ο Ιωακείμ και 70 η Άννα. 

Η εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη της τρείς φορές το χρόνο όπως προανάφερα
α) Στις 9 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον θεοπροπάτορα Ιωακείμ.
β) Στις 9 Δεκεμβρίου εορτάζεται η σύλληψις της Αγίας Άννης.
γ) Στις 25 Ιουλίου εορτάζεται η οσία κοίμησή της.

Την Αγία Άννα την τιμούσε η Εκκλησία από τα αρχαία χρόνια. Το έτος 550 μ.Χ., ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός, αφιέρωσε ναό στην Κωνσταντινούπολη προς τιμήν της Αγίας Άννας, λείψανα της Αγίας Άννας υπάρχουν στην αγιορείτικη σκήτη της Αγίας Άννας.

Ας έχουμε τις πρεσβείες της Αγίας πρωμήτρορος Άννας ,αύριο το απόγευμα στον Ιερό Ναό μας θα ψάλουμε την Παράκληση προς τιμή της ,την οποία θα μπορείτε να παρακολουθείται ζωντανά μεσα απο το κανάλι μας στο Yoy Tube στις 7.οομ.μ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.