Κυριακή της Ορθοδοξίας στον ναό μας

Η πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής (Α’ Νηστειών), η οποία ονομάζεται και Κυριακή της Ορθοδοξίας, είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή διότι παρά το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εορτάζει λαμπρά η Ορθοδοξία μας, η αληθινή Εκκλησία του Χριστού. Ποιούμε ανάμνηση του κορυφαίου γεγονότος της εκκλησιαστικής μας ιστορίας, της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων, το οποίο συνέβη το 843 μ.Χ. στο Βυζάντιο, χάρις στην αποφασιστική συμβολή της βασιλίσσης και μετέπειτα αγίας Θεοδώρας, συζύγου του αυτοκράτορα Θεοφίλου.

Ταυτόχρονα μας θυμίζει σε όλους μας τους αγώνες που έδωσαν οι πατέρες μας για την Αλήθεια της Πίστεως μας και του ορθού Δόγματος,για τον λόγο αυτό ,το πρωί στον Κατάμεστο Ιερό Ναό μας του Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης, αμέσως μετά από το πέρας της θείας Λειτουργίας, έγινε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, όλοι μαζί οι Πιστοί μαζί με τον Ιερέα πατέρα Στυλιανό Χαρπαντίδη και κρατώντας στα χέρια τους από μια εικόνα που έφεραν από τα ευλογημένα σπιτικά τους και μαζί με τους Εκκλησιαστικούς επιτρόπους ,που ευλαβικά εισόδευσαν την Ιερά Εικόνα της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας μας που υποδεχθήκαμε πριν λίγο καιρό από το Άγιον Όρος και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου με τις ευλογίες του σεπτού Γέροντα και καθηγουμένου γέροντα Εφραίμ του Βατοπαιδινού , όπου και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μας για ΠΑΝΤΑ ,ώστε να αντλούμε από αυτήν δύναμη για να συνεχίσουμε το όνειρο της ζωής που είναι η ανέγερση του νέου Ιερού Ναού & η κατακόμβη αυτού.
Στο τέλος της λιτανείας και καθώς εισήλθαμε στο ναό, τελέσαμε ένα τρισάγιο για τις ψυχές όλων των αδικοχαμένων ανθρώπων πού πολύ βία και απότομα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα χάσανε τη ζωή τους ,δυστυχώς μέσα στα νιάτα τους μιας και όλοι ήτανε νέοι άνθρωποι,στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έγινε στην κοιλάδα των Τεμπών.
Ευχόμαστε ο πανάγαθος Θεός να τους δεχτεί όλους στον παράδεισο να αναπαύσει τις ψυχές τους και να δώσει δύναμη και κουράγιο στους ανθρώπους τους δικούς τους που έμειναν πίσω.
Χρόνια πολλά Πολύκαρπα ευλογημένα Χριστιανικά
Καλό υπόλοιπο της Αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής του Πάσχα σε όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.